VERHUUR

Ons gebouw staat door de weeks vaak leeg. zonde, we hebben zo’n mooi gebouw dat het zonde is dat er niks gebeurd. Daarom: Als jullie een locatie zoeken om een zomerkamp te regelen of misschien een overnachtingsplaats tijdens de trektocht, of wil je een avond vergaderen maar heb je niet genoeg ruimte? Kom dan eens langs bij het gebouw van Scouting Andromeda in Franeker.

Door de centrale ligging van het gebouw is dit ideaal voor jullie programma, 280 M vanaf het station, 1 km vanuit het centrum (binnenstad) en 460 M vanaf de dichtstbijzijnde supermarkt, zwembad in Franeker op 1,3 KM. Mocht je nog bepaald dingen willen weten uit de omgeving, vraag er gerust naar.

• Keuken
  •  Binnenplaats
  • Toiletgroep heren
  • Toiletgroep dames
  • Toiletgroep invalide

Keuken is voorzien van 2 spoelbakken, 1 kraan met warm en koud water, 1 kraan met koud water, diverse werkbladen, 2x 4-pits gasfornuis met afzuiging, 1 oven, 1 magnetron, 1 grote koelkast met twee vrieslades, 1 vaatwasser

Binnenplaats is voorzien van grote wasplaats met vier koud water kranen, 1 koelkast

Toiletgroep heren is voorzien van, 3 urinoirs, 1 hang toilet, 2 wasbakken met warm en koud water en spiegels, 1 douche

Toiletgroep dames is voorzien van, 2 hang toilets, 2 wasbakken met warm en koud water en spiegels

Toiletgroep invalide is voorzien van, 1 hangtoilet met beugels, 1 douche met beugels, 1 wasbak met warm en koud water en spiegel

• Esta’s , welpen
  • Scouts
  • Explorers
  • Stam

Buiten zijn er diverse zithoeken en is er een kampvuurplek achter op het terrein.

Omgeving

Ga je avontuurlijk ontdekken in het Aquazoo in Leeuwarden een leuk uitstapje. Heb je al eens willen wadlopen naar Ameland of een dagje fietsen op Terschelling. Of heb je wel eens willen kijken hoe de originele Friese berenburg gemaakt wordt, is een bezoek aan Sonnema in Bolsward zeker een aanrader. Er is genoeg te doen in Friesland. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Of zie onderstaande links.

Wat biedt de Waadhoeke meer!!

Planetarium Franeker

Het oudste werkende planetarium ter wereld De Planetariumkamer en het indrukwekkende raderwerk vormen het oudste planetarium ter wereld dat nog werkt. Maar er is meer te zien! De voormalige wolkammerij van Eisinga, astronomische instrumenten, een filmzaal, wisselende exposities en aandacht voor moderne sterrenkunde.

Kaatsmuseum

Geopend in 1972, en is daarmee het oudste sportmuseum van Nederland. Het museum geeft in haar vaste opstelling een beeld van de historische ontwikkeling van de kaatssport. In wisselende tentoonstellingen wordt aandacht besteed aan bijzondere kaatsers, verenigingen of andere thema’s.

Museum t Coopmanshus

Het Rijksmonument ‘t Coopmanshûs dankt zijn naam en huidig uiterlijk met z’n prachtige gebeeldhouwde voordeur en bovenlicht, aan de in 1717 in Makkum geboren bouwheer Georgius Coopmans. Deze studeerde medicijnen aan de Universiteit van Franeker en promoveerde aldaar in 1740 tot doctor.

De Waadhoeke

Informatie over Waadhoeke

Martenahuis Franeker

De Martenastins waar Museum Martena sinds 2006 is gevestigd, werd in 1506 gebouwd in opdracht van edelman Hessel van Martena. Zijn nazaten woonden hier tot aan 1696. Hierna werd het huis door rijke Franeker burgers bewoond. Van de knusse kelder met museumcafé, de prachtige bel-etage die de rijkdom van de bewoners ademt, tot de imposante ridderzaal op de eerste verdieping en de monumentale zolder, u kunt het allemaal bezoeken.

Sonnema Bolsward

Sterk en eigenzinnig sinds 1860 Bij Sonnema maken we met trots en passie Sonnema Berenburg volgens dezelfde geheime receptuur als Fedde Sonnema in 1860. Al sinds 1860 wordt het oorspronkelijke Berenburg recept gebruikt en dit zal ook altijd blijven gebeuren!