Als groep willen wij graag meedoen en kijken naar energie verlagende middelen, zo hebben we een groot deel van de lampen vervangen voor LED of spaarlampen en wordt het afval gescheiden. Een volgende stap is het zelf opwekken van energie door middel van zonnepanelen. 

Via de Midnightwalk, een sponsorloop in Franeker, hebben we budget gekregen voor de aanschaf en plaatsing van de zonnepanelen. Echter is ons dak niet geschikt voor het plaatsen van deze zonnepanelen, omdat er een hoop ontluchtingsgaten en afvoerpijpen op de zuidkant staan van het dak. 

We willen daarom een overkapping aan het gebouw bouwen zodat we buiten een plek hebben om in alle weersomstandigheden een activiteit onder te doen, maar nog belangrijker om het dak te gebruiken om zonnepanelen te plaatsen, zodat we onze energiekosten tot een minimum kunnen reduceren.

Architektenburo N.J. Adema is voor ons aan het tekenen gegaan en heeft een overkapping gemaakt. 
De overkapping zal gemaakt worden van hout en zal een oppervlakte van ongeveer 54 m2 bestrijken, waardoor er voldoende ruimte is om met een grotere groep een activiteit te ontplooien.

Op 28 juni 2018 is er door de Gemeente Waadhoeke een omgevingsvergunning afgegeven voor de bouw van een overkapping over het plein voor ons gebouw. 

Momenteel ligt de tekening bij een aannemer om een bouwtekening te maken.

Verder hebben we een crowdfunding opgestart via steunscouting.nl

Zodra deze klaar is en de bezwaarperiode voor omwonenden voorbij is, zal er begonnen worden met de bouw van de overkapping.

Via onze facebook-pagina zullen we proberen jullie verder op de hoogte te houden.